God afton!
 
Tänkte att jag skulle bjuda på ett recept som jag lagade till middag ikväll ifall någon av er som läser detta vill testa på något nytt, eller om ni har total idétorka när det gäller kvällsmaten. Efter att ha ätit matlådor ifrån frysen eller fil och mackor till middag ett antal dagar kände jag att det nog var på tiden att laga lite "riktig" mat. Slängde därför ihop en fisksoppa (ja jag slängde faktiskt ihop den då den är superenkel att göra). Är väldigt dålig på att göra soppor men det är ju faktiskt riktigt gott så ikväll fick det bli det. God och enkel, ett recept helt i min smak!
 
 
Fisksoppa
  • 400 g fiskfilé förslagsvis sej, torsk eller lax
  • 150 g purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten 
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl hackad färsk dill 
Skär fisken i tärningar. Strimla purjolöken och hacka löken. Fräs sedan purjolöken och löken i smör i en kastrull. Tillsätt  peppar, passerade tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt sedan koka några minuter. Tillsätt sedan salt och socker. Smaka av. Vill man ha lite extra sting i soppan kan man tillsätta lite samal olek.
Tillsätt sedan fisken och låt koka ytterligare några minuter tills dess att fisken är klar. Avsluta sedan med att ha i den hackade dillen. 
 
Smaklig spis!
 
 
Kram Frida 
 
Fisksoppa,

Kommentera

Publiceras ej